Sin heroja sa Košara operisan, predsednik ispunio obećanje

Sin heroja sa Košara Lazar Milutinović iz Jagodine, za čiju je operaciju novac počelo da sakuplja Udruženje veterana 63. padobranske brigade, uspešno je operisan u Tiršovoj i danas može da stane na noge.

Operaciju do koje je došlo i zahvaljujući pomoći predsedika Srbije Aleksandra Vučića obavio je ruski specijalista ortopedske hirurgije Dimitrije Popkov.

Predsednik se priključio akciji Udruženja veterana, koja je organizovala i niz humanitarnih akcija, nakon čega je ipak za operaciju nedostajalo sedam hiljada evra.

Kako mediji prenose, predsednik je nakon što je pročitao o sudbini mladića iz Jagodine, čiji je otac Vladan jedan od heroja sa Košara, preminuo od moždane aneurizme 2015. godine, obećao da će sve troškove operacije i rehabilitacije, preuzeti lično.

Lazar je roden u šestom mesecu, zbog kvara inkubatora Lazar ostao je bez kiseonika, što mu je oštetilo centralni nervni sistem i dovelo do cerebralne paralize. 

Imao je deformitete oba stopala, kontrakture zglobova kolena i dislokaciju obe čašice.

"Kao da sam se u 28. godini ponovo rodio. Mogu da zamišljam šta ću sve da radim kad stanem na noge", rekao je Lazar.

Lazar je dodao da zna da operacija nije čarobni štapić i da će morati u cilju poptune rehabilitacije morati mnogo da vežba. 

"To mi neće biti teško, jer je doktor rešio da me operiše i zbog toga što sam puno vežbao. Uz to, cena operacije je sa 30.000 evra smanjena na 12.000", rekao je Lazar.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво