Uefa za istoriju: Francuskinja Frapar sudi Liverpul – Čelsi

Francuskinja Stefani Frapar delegirana je da, kao prvi ženski arbitar u Uefinim finalima, bude sudija u meču Superkupa Evrope između Liverpula i Čelsija u Istanbulu.

Uefa je donela odluku da joj pomažu takođe ženske sudije Manuela Nikolosi iz Francuske i Mišel O'Nil iz Republike Irske, dok je četvrti sudija Turčin Dženejt Čakir, saopšteno je na sajtu krovne evropske fudbalske organizacije.

Istorijsku odluku Uefa je obrazložila kao pokazni meč pred start nove sezone i duela engleskih timova, osvajača Lige šampiona (Liverpul) i Lige Evrope (Čelsi).

Fraparova je u julu sudila finale Svetskog prvenstva za žene između SAD i Holandije u Lionu, dok je u istoriju ušla tri meseca ranije kao prvi ženski sudija na meču u francuskoj Ligi 1 u duelu fudbalera Amijena i Strazbura.

Međutim, nije prva kojoj je pošlo za rukom da u Uefinim utakmicama sudi fudbalerima, jer je to učinila Nikol Petinjat, koja je bila delegirana na tri utakmice kvalifikacija za Kup Uefe u periodu od 2004. do 2009. godine.

Fraparova se u predstojećoj sezoni Lige 1 uredno se nalazi na listi sudija za utakmice.

Utakmica između Liverpula i Čelsija igra se 14. avgusta na stadionu Bešiktaša.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије