Odbor za nacionalne manjine Hrvatske pozvao Vladu da stavi dvojezične table

Odbor hrvatskog Sabora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, zatražio je od hrvatske Vlade da postavi dvojezične table na državne institucije u Vukovaru i svim ostalim jedinicama lokalne samouprave u kojima postoji zakonska obaveza za to.

Odbor je takođe zadužio Ministarstvo mora, saobraćaja i infrastrukture da izradi akcioni plan postavljanja dvojezičnih natpisa na ulazu u mesta u onim jedinicama lokalne samouprave u kojima postoji ta zakonska obaveza, prenela je Hina.

Taj će saborski odbor na svojoj prvoj sednici u septembru raspraviti predlog Zakona o upotrebi jezika i pisma nacionalnih manjina, koji je 2015. Ministarstvo uprave uputilo u proceduru i posle toga pokrenuti postupak usvajanja tog zakona.

Zakon je prethodno prošao prvo čitanje.

Odbor će osnovati i komisiju koja će posetiti Vukovar i još neke jedinice lokalne samouprave kako bi se sastali s predstavnicima lokalnih vlasti, institucija, političkog života i predstavnicima većinskog naroda i manjinskih zajednica kako bi spoznali kakvo je stvarno stanje i gde su stvarni problemi, predložio je predsednik Odbora, Milorad Pupovac iz SDSS-a.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво