Isufi: Komisije za demarkaciju sa Crnom Gorom pripremaju se za teren

Šef Parlamentarne grupe Alijanse za budućnost Kosova, Ahmet Isufi, rekao je da se komisije Prištine i Podgorice pripremaju da se bave korekcijom granice na terenu, prenosi RTK 2.

Ahmet Isufi je rekao da su se Priština i Podgorica dogovorile oko korekcije granice.

"Međudržavne komisije se pripremaju za teren i angažuju se kako bi ispravile moguće greške, tako da ovih dana očekujemo da komisija obavi svoj posao. To je posao profesionalnih komisija, koje znaju koliko dugo ovaj proces može trajati, ali važno je da postoji sporazum između dve vlade i da se dogovore o korekciji graničnih linija", naveo je Isufi za RTK2.

Isufi, kako je naveo, nakon finalizacije korekcije granice očekuje pozitivne reakcije građana.

I predstavnici izvršne vlasti su rekli da su komisije spremne da izađu na teren i da se angažuju na tom poslu.

Predsednik Komisije za granično obeležavanje Špejtim Bulići, rekao je za Zeri da pitanje granice treba da rešava sama Vlada, jer to, kako je rekao, nije posao Komisije.

Prošlo je više od godinu dana od ratifikacije Sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom u kosovskoj Skupštini, međutim, još nije napravljena korekcija granice Podgoricom, kao što je obećao premijer Ramuš Haradinaj.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво