Osuđen komandant pobunjenika u Kongu

Međunarodni krivični sud u Hagu osudio je zloglasnog komandanta pobunjenika u Kongu, Boska Ntagandu, poznatog kao "Terminator", po 18 tačaka optužnice za zločine protiv čovečnosti i ratnih zločina, uključujuči ubistva, silovanja i seksualno ropstvo.

Ntaganda je osuđen zbog uloge u zločinima u krvavom etničkom sukobu u regionu Konga bogatom mineralima od 2002. do 2003. godine.

Komandant pobunjenika u Kongu, koji je tokom suđenja izjavio da je nevinim, suočava se sa doživotnom zatvorskom kaznom, preneo je AP.

Ntaganda nije pokazao nikakve emocije dok je predsedavajući sudija Robert Fremr čitao presudu, navela je američka novinska agencija.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара