Košarkašice razočarane: Idemo jako na bronzu

Nevena Jovanović, sa suzama u očima, rekla je za RTS da su Špankinje zasluženo pobedile i da očekuje podršku publike u meču za bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu.

Srpske košarkašice bile su razočarane posle poraza od Španije u polufinale Evropskog prvenstva, ali nadaju se da će smoći snage da u nedelju savladaju Veliku Britaniju i osvoje bronzanu medalju.

"Mislim da smo pravili puno grešaka. Nismo ispoštovali dogovor iz svlačionice. One su kontrolisale od prvog minuta i zasluženo pobedile. Ostaje žal jer smo izgubili pred našim navijačima... Šta da radimo, moramo da skupimo snage... Hvala na podršci, nadam se da će doći u što većem broju i sutra da nas podrže u najvažnijoj utakmici", rekla je Nevena Jovanović sa suzama u očima.

Srbija je ispunila primarni cilj, plasman na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Tokiju naredne godine. 

"Ispunili smo cilj, ali ne bismo voleli njime da se zadovoljimo. Nadam se da ćemo sutra svi igrati bolje, prvo polazim od sebe. Nadam se da će ekipa smoći snage i uz ovu divnu publiku okačiti bronzu oko vrata", rekla je Nevena.

Dragana Stanković bila je jedna od boljih u timu Srbije, ali smatra da je moglo bolje.

"Uvek može bolje. Što se tiče ekipe, ostaje žal za poslednjih par minuta, gde smo imali priliku da preokrenemo utakmicu, ali malo nam je nedostajalo sreće. Mali veći hendikep je što Ana nije mogla da igra ovu utakmicu. Ostaje žal, ali sutra imamo novu utakmicu, gde možemo da osvojimo medalju i proslavimo sa ovom divnom publikom koja nas je bodrila sve vreme ovog prvenstva u našoj zemlji", rekla je Dragana.

Protivnik u borbi za treće mesto biće selekcija Velike Britanije, koja pred šampionat nije svrstavana među favorite.

"Ne treba potcenjivati nijednog protivnika. Ipak, su oni iznenadili dosta ekipa, igrali su u polufinalu i samim tim zaslužuju veliki respekt. Moramo ući jako u igru, inače nemamo šta da tražimo", smatra Dragana Stanković.

Utakmica između Srbije i Velike Britanije igra se u nedelju od 18.00 u "Štark areni".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара