„Delfini“ potopili Hrvate, Srbija osvojila Svetsku ligu

Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je na Tašmajdanu selekciju Hrvatske sa 12:11 u finalu Svetske lige. "Delfini" su osvajanjem Svetske lige izborili plasman na Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Prepun Tašmajdan bodrio je i nosio vaterpolo reprezentaciju Srbije do pobede nad Hrvatskom koja je donela osvajanje Svetske lige i plasman na Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Provala oblaka, pokvareni semafor, nekoliko preokreta i neizvesna završnica viđeni su u finalnom meču.

Hrvatska je bolje otvorila meč, iskoristila slabiju igru Srbije u napadu i prvu četvrtinu osvojila sa 3:1. 

Druga četvrtina donela je potpuni preokret Srbije. Na krilima dobre odbrane, a potom i znatno poboljšanog napada, "delfini" su vezali pet golova i uspeli da pobedu sa 6:4. U tom periodu Srbija je propustila nekoliko šansi da se ozbiljnije odlepi i možda prelomi meč. 

Poput prve, Hrvatska je treću deonicu dobila sa 3:1, ponovo su Hrvati solidnom odbranom uspeli da zatvore sve prilaze svom golu.

Prava drama viđena je u poslednjoj četvrtini. Neverovatna kiša pretila je da prekine meč, pošto se u jednom trenutku semafor zbog vode pokvario.

Navijači su uprkos velikom nevremenu ostali da bodre reprezentativce, čak i više i jače od tog trenutka.

U poslednjem minutu, odvijala se rezultatska klackalica. Hrvatska je došla do izjednačenja, da bi potom Filip Filipović sa peterca doneo prednost Srbiji 17 sekundi do kraja. Srbija se odbranila i slavila pobedu na kraju.

Filipović i Mandić najviše su se istakli sa po četiri gola, dok su Jakšić, Mitrović i Aleksić postigli po jedan pogodak.

U redovima Hrvatske najefikasniji su bili Vukičević sa pet, kao i Bušlje i Fatović sa po dva gola. 

Ovako je protekao meč: 

17.54 – Kraj meča! Srbija je pobedila sa 12:11, osvojila Svetsku ligu i plasirala se na Olimpijske igre.

17.33 – Nakon tri odigrane četvrtine Hrvatska vodi sa 8:7. Poput prve, Hrvatska dobija treću sa 3:1. "Delfini" su imali prednost od 6:4 i propustili šansu da možda i prelome meč.

17.14 – Završeno je prvo poluvreme, Srbija vodi sa 6:5. Druga četvrtina pripala je selekciji Srbije rezultatom 5:2. Hrvati su imali velikih problema u napadu, uprkos brojnim isključenjima naše selekcije. Za razliku od prve četvrtine, u ovoj gledamo mnogo bolju igru "delfina" u napadu, što je rezultovalo preokretom u rezultatu.

16.57 – Hrvatska bolja nakon prvih osam minuta. Gosti su bolje ušli u meč i vode sa 3:1. Srbija se muči u napadu gde nije iskoristila dve situacije sa igračem više. Golman Mitrović sprečio i veću prednost hrvatske selekcije.

16.45 – Počeo je meč...

16.34 – Bazen Tašmajdan ispunjen je do poslednjeg mesta, sledi intoniranje himni i početak meča...

Број коментара 27

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије