Otežan rad Prihvatilišta za pse u Kuli

Prihvatilište za pse u Kuli je jedno od najvećih u Vojvodini, i godišnje zbrine oko 500 pasa. Zbog novog Atesta, potrebnog za registraciju službenog vozila, ova služba već neko vreme nije u mogućnosti da adekvatno radi svoj posao.

Velibor Matić jedan je od šestoro zaposlenih u Javnom preduzeću "Zoohigijena" u Kuli. Brine o psima smeštenim u prihvalitilištu, a deo posla je i terenski rad, hvatanje pasa lutalica, no već neko vreme zaposleni u kulskoj Zoohigijeni ne mogu to obavljati jer nemaju adekvatno registrovano službeno vozilo.

Redovno obilazimo boksove, to nam je svakodnevna aktivnost i aktivnost nam je da izlazimo na teren što nismo u mogućnosti zbog nedostatka ispravnosti vozila. Građani nas zovu, psi napadaju, ima lutalica, a mi ne možemo da adekvatno odradimo svoj posao", kaže Velibor.

Na teren se ide prikolicom u kojojoj su kavezi za pse, a problem je atest za kuku na automobilu. Iako je fabrički ugrađena i vozilo je šest prethodnih godina uredno registrovano, sada se traži novo atestiranje ili ugradnja nove kuke. Stanje nepromenjeno blizu mesec dana.

"Potrebno je doći do odobrenja generalnog uvoznika koji smo čekali devet dana, tada smo sa tim odobrenjem i vozilom otišli na atest, uradili smo atest i od 31. maja do danas nije završen postupak atesta. Mi smo faktički mesec dana bez ključnog vozila", objašnjava Slobodan Bedičin, rukovodilac "Zoohigijene" Kula.

"Zoohigijena" iz Kule pokiva teren 20 naseljenih mesta tri opštine zapadne Bačke. Godišnje zbrinu više od pet stotina, a trenutno je u prihvatilištu 140 pasa. Građani svakodnevno zovu i traže pomoć, te se ponekada na teren ide potpuno neadekvatnim vozilom.

"Na svi sreću, imali smo pozive i iz opštine Apatin direktor nam je izašao u susret, dao nam je svoje vozilo koje nije namensko vozilo za rad zoohigijenske službe, ali morali smo izaći na teren", kaže Bedičin.

Svi potrebni papiri, uverenja i dozvole pribavljeni, a na odgovor nadležnih iz odseka za uvozna vozila Agencije za bezbednost saobraćaja u Beogradu još uvek se čeka.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво