Veliki požar u slovenačkoj fabrici, na terenu 200 vatrogasaca

U slovenačkoj fabrici za prozvodnju izolacionog materijala "Fragmat" kod mesta Cerknice izbio je veliki požar. Više od 200 vatrogasaca uspelo je da požar stavi pod kontrolu.

Policija je o požaru obaveštena oko 20 časova. Vatru gasi najmanje 200 vatrogasaca iz sedam vatrogasnih brigada.

Nema povređenih, a još se ne zna kolika je šteta od požara. 

Delo prenosi da je policija blokirala tu oblast, kao i da je stanovnicima okolnih kuća preporučeno da zatvore prozore i ostanu unutar domova.

I vatrogasna brigada Cerknica je apelovala na građane da ne izlaze napolje budući da je požar izbio u fabrici koja u svojoj proizvodnji koristi različite hemikalije koje mogu biti prisutne u dimu i mogu uzrokovati iritacije respiratornih organa i kože.

Predsednik opštine Cerknica Marko Rupar ističe da za sada nema potrebe za evakuacijom lokalnog stanovništva, ali su u kontaktu sa Agencijom za zaštitu životne sredine u vezi sa daljim merama.

Prema nezvaničnim informacijama, požar je izbio na glavnoj mašini u samom proizvodnom pogonu, a zatim se vatra proširila u skladište.

U vreme izbijanja požara u fabrici je bilo pet radnika koji su na vreme evakuisani.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво