Potpisana tri memoranduma podrške EU

U okviru programa Podrške Evropske unije u pripremi projekata u prisustvu šefa delegacije EU u Srbiji Sema Fabricija potpisana su tri memoranduma u oblasti saobraćaja i zaštite životne sredine.

Saobraćajni projekat i modernizacija pruge, odnosi se na deonicu Velika Plana–Niš i potpisali su ga ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović, Fabrici, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihailović i direktor Železnica Srbije Milorad Jeftić.

Projekat remedijacije i revitalizacije Velikog Bačkog kanala potpisali su Joksimovićeva, Fabrici, ministar životne sredine Goran Trivan, sekretar Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam Vladimir Galić i predsednik opštine Vrbas Milan Glušac.

Ovaj projekat će biti treća, završna i najsloženija faza revitalizacije kanala.

Treći potpisani memorandum tiče se sistema skupljanja i prečišćavanja otpadnih voda u Kraljevu, koji su potpisali ministarka Joksimović, Fabrici, Trivan, vršilac dužnosti pomoćnika ministra finansija Marko Jovanović i zamenik gradonačelnika Kraljeva Vukman Rakočević.

Ministarka Joksimović je rekla da održiva budućnost postoji za one koji su u stanju da se menjaju, da prepoznaju probleme, menjaju rđave prakse, uvode nova rešenja i da svaki dan rade i za sadašnjost i budućnost svakog građanina u svakom delu Srbije. 

"Prošla su vremena, istekao je rok upotrebe frazeologije i populizma, sada idemo na konkretne rezultate, konkretna rešenja", rekla je Joksimovićeva.

Ministarka je istakla da je Srbija napravila i plan prioritizacije međunarodne razvojne pomoći, odnosno plan kako će se sredstva iz EU i od drugih donatora iskoristiti za održivo-razvojne projekte širom zemlje.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво