Keruša koja se spasla iz Morave smeštena u prihvatilište

Keruša koja je u Trsteniku, u noći između petka i subote, spasena iz Zapadne Morave, potpuno se oporavila. Privremeni dom našla je u prihvatilištu za pse u Novom Selu nadomak Vrnjačke Banje.

U pitanju je ženka i to skotna, što se vidi na ultrazvuku veterinarske stanice koja leči pse iz prihvatilišta.

Okotiće se za dve nedelje, kaže veterinar Ivan Paunović:

"Ne znam sad trenutno broj štenaca, ali bremenita je. Živi su i zdravi."

Dragan Mitrović, čuvar Sportskog centra, nije slutio šta će se sve desiti kada je u mraku primetio parkirano vozilo na mostu:

"Sa upaljena četiri migavca. Pomislio sam da ima neki defekt i krenuo sam iz Sportskog centra. Međutim kada sam mu se približio on je ugasio migavce i otišao. Sat i po posle toga na istom mestu bila je patrola policije. Obavestili su me da je neko s mosta bacio psa u Moravu. U tom su naišli i vatrogasci."

Usledila je dvočasovna akcija spasavanja keruše koja se, u međuvremenu, sama iskobeljala iz džaka i doplivala do drveta. Pored dežurnih službi i meštana, pomogao je i čamdžija iz Grabovca.

Nažalost, ovo nije jedini zabeleženi slučaj zlostavljanja pasa u Trsteniku. Prošle godine, slika obešenog psa sa ovog istog mosta uznemirila je javnost. A pre šest godina meštani Poljne pronašli su tridesetak otrovanih životinja, pretpostavlja se sredstvom za prskanje vinograda. Počinioci nikada nisu pronađeni.

Za most u Trsteniku rešenje je, smatra Mitrović, video-nadzor. Generalno, ključ je u humanijem odnosu ljudi prema životinjama.

"Da vlasnici kada uzmu psa shvate da to nije igračka i da vode računa o njima", naglašava dr Debeljak. "I da se trude da sa njima ostare ti psi, a ne da se na ovaj način rešavaju svojih ljubimaca."

Ova priča nije se završila tragično. Kuja će se okotiti u prihvatilištu i dočekati udomitelje, za sebe i štence.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво