Jankovićeva osudila napade Šešelja na Tepićevu i Gjuraja

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković najoštrije osuđuje vulgarne, seksističke i krajnje uvredljive komentare koje je Vojislav Šešelj uputio Mariniki Tepić na "tviteru", navodi se u saopštenju poverenice.

Brankica Janković navodi da je način na koji se jedan narodni poslanik verbalno obračunava sa političkim neistomišljenicima, ne samo neprimeren, već i zabranjen zakonom.

Jankovićeva dodaje da su u istoj objavi iznete i uvrede na račun pripadnika albanske nacionalne manjine Mona Đuraja, vlasnika pekare u Borči.

"Uvrede su iznete u trenutku kada on i njegova porodica trpe uznemiravanja, pretnje i pritiske zbog skupova desničarskih organizacija, čime je dovedena u pitanje i njegova bezbednost", navodi poverenica.

Ističe da se time dodatno raspiruje mržnja i netrpeljivost prema albanskoj nacionalnoj manjini u Srbiji, što je, kako kaže, izričito zabranjeno Ustavom Republike Srbije kao i Zakonom o zabrani diskriminacije.

Dodaje i da su predstavnici poverenika za zaštitu ravnopravnosti zbog višednevnih događanja u Borči, obišli vlasnika pekare Mona Đuraja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво