Mladi matematičari Srbije prvaci Balkana

Na 36. Balkanskoj matematičkoj olimpijadi u Kišinjevu, mladi matematičari Srbije osvojili su prvo mesto u ekipnom takmičenju u konkurenciji 11 zvaničnih i šest gostujućih zemalja.

U pojedinačnoj konkurenciji, članovi naše ekipe osvojili su tri zlatne, jednu srebrnu i dve bronzane medalje.

Zlatne medalje osvojili su Aleksa Milojević, Jovan Toromanović i Miloš Milićev, srebrnu Pavle Martinović, a bronzane medalje pripale su Jeleni Ivančić i Vladimiru Viktoru Mirjaniću.

Svi članovi ekipe su učenici Matematičke gimnazije iz Beograda, a ekipu su vodili dr Dušan Đukić iz Beograda i dr Bojan Bašić iz Novog Sada.

Premijerka Ana Brnabić čestitala je mladim matematičarima.

"Još jedan fantastičan uspeh mladih matematičara iz Srbije. Čestitam od srca našim šampionima koju su osvojili ekipno prvo mesto u Moldaviji. Vi ste naši najbolji ambasadori u svetu i predstavljate pravo lice Srbije. Hvala vam što ste nas učinili ponosnim i želim vam još mnogo uspeha na narednim takmičenjima i istrajnosti u daljem obrazovanju i školovanju", navodi se u čestitki.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво