Jokić blizu tripl-dabla, Portland "brejkom" do izjednačenja u seriji

Košarkaši Portland trejl blejzersa pobedili su Denver u gostima rezultatom 97:90 i izjednačili na 1-1 u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije. Nagetsima nije pomogla ni dobra partija našeg Nikole Jokića koji je postigao 16 poena i imao 14 skokova, pa su gosti došli do važnog "brejka" pred dva meča u "Moda centru".

Očigledno je da su domaći igrači osećali umor posle teške serije sa San Antoniom i važne pobede u prvom susretu, pošto ih šut uopšte nije služio.

Portland je poveo 10:0 na početku utakmice i u prvom poluvremenu održavao prednost koja je išla i do 17 poena razlike.

Jokić je pokušavao da održi svoj tim u igri, često razigravao saigrače, ali oni nisu koristili otvorene pozicije koje im je omogućavao.

Ekipa Majka Malouna se trgla u nastavku susreta, ali ih je očajan šut iz igre koštao boljeg rezultata u ovom meču. Na kraju, šutirali su katastrofalnih 34-98 iz igre (34,7%), 6-29 za tri poena (20,7%), dok ništa bolji nisu bili ni sa linije za slobodna bacanja – 16/26 (61,5%).

Jokić je bio najefikasniji u redovima "grumenja" sa 16 poena (7-17 iz igre), uz 14 skokova i sedam asistencija. Poen manje dodao je Džamal Marej, dok je Pol Milsap takođe upisao dabl-dabl (14 poena i 11 uhvaćenih lopti).

Blejzerse je predvodio Si Džej Mekolum sa 20 poena uz po 6 skokova i asistencija, po 15 su dodali Enes Kanter (9sk) i Rodni Hud, dok je skromnih 14 ubacio Demijen Lilard (5-17 iz igre, 1-7 trojke), ali se nije osetio njegov loš dan.

Serija se sada seli u Portland – treći meč na programu je u subotu ujutru od 4.30 časova po našem vremenu, a četvrti u ponedeljak od 1 čas posle ponoći.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 07. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије