Vesić: Poštovaćemo meru Upravnog suda

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić istakao je da se privremena mera, koju je doneo Upravni sud, ne odnosi na izgradnju gondole, već na privremenu građevinsku dozvolu, koja je izdata za sprovođenje arheoloških radova koje izvodi Arheološki insititut Srpske akademije nauka i umetnosti. 

Goran Vesić je rekao da je pre izgradnje žičare sa gondolom neophodno sprovesti arheološka istraživanja.

"Zaustavljena su, dakle, arheološka istraživanja, ali su, dodaje zamenik gradonačelnika, tokom jučerašnjeg dana u javnost plasirane lažne informacije da je zaustavljena izgradnja gondole", rekao je Vesić.

Za izgradnju gondole još nije ni izdata građevinska dozvola, tako da izgradnja nije ni mogla da bude zaustavljena, istakao je Vesić i dodao da Grad Beograd, Republika Srbija i "Skijališta Srbije" poštuju svaku odluku suda, ali i da će gondola biti izgrađena u skladu sa zakonom. 

Vesić je uveren da se nigde u svetu nije dogodilo da Upravni sud prekine arheološka istraživanja.

Da su se rukovodili takvom logikom i praksom, kaže, Srbija nikada ne bi imala Viminacijum, a ne bi bilo ni rimskih iskopina u Rimu.

"Bilo kako bilo, mi ćemo poštovati ovu privremenu meru i očekujemo da će sud što pre da reši ovaj besmisleni spor, čiji je cilj da se spreče arheološka istraživanja koja će odmah potom biti sprovedena", zaključio je zamenik gradonačelnika.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
27° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво