Opozicija o današnjem skupu "Budućnost Srbije" u Beogradu

Predstavnici opozicije reagovali su povodom današnjeg mitinga u Beogradu u okviru kampanje "Budućnost Srbije" na kojem će se obratiti i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Na vanrednoj konferenciji za medije u Čačku, predsednik Dveri Boško Obradović komentarisao je današnji skup u karakterišući ga kao "kontramiting SNS-a" uz tvrdnju da je SNS odredio kvote za zaposlene u javnom sektoru koji moraju da dođu na miting.

"Ovo je jedna tragična situacija za sve slobodne građane Srbije koji danas gube svoju slobodu, koji nisu mogli da kažu 'ne' onima koji su ih pozivali da u tom i tom broju sa svojim porodicama krenu za Beograd i čak da krše zakon, napuštajući svoje radna mesta. Ovo je nešto što je zaista kraj demokratije kakvu smo poznavali do danas. Od danas smo dužni da kao građani Srbije zaustavimo ovo opšte ludilo režima SNS-a i ličnog režima Aleksandra Vučića" rekao je Obradović.

Obradović je rekao da je opozicija, kao i svi "pobunjeni građani", pokazala drugačije lice Srbije i da je za gotovo pet meseci protesta pokazala kako se može nenasilno, bez ijednog incidenta boriti za osnovna građanska prava.

Reagovao je i predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić koji je izjavio da očekuje da će Vučić na današnjem mitingu "sahraniti mogućnost normalnog dijaloga" i da će posle toga sa režimom moći da se razgovara isključivo o slobodi medija i uslovima za fer izbore.

"Čućemo danas Vučićev odgovor na zahteve građana koji protestuju više od četiri meseca, ali nisam optimista da će ih prihvatiti. Ako bude tako, onda nema više prostora za konstruktivan dijalog sa nekim koji svoj narod naziva fašistima i lopovima. Mi ćemo nastaviti pritisak, i primoraćemo vlast da pristane na fer izborne uslove", rekao je Jeremić televiziji Naša.

Jeremić je ocenio da je Vučić "uzdrman psihološki i politički" i da je zato naredio da u Beograd dođe više od 1.000 autobusa, u kojima će biti mnogo "ucenjenih ljudi zaposlenih u javnom sektoru".

Saopštenjem se oglasila i Nova stranka koje je navela da je današnji miting ispred Narodne skupštine doveo do potpune blokade saobraćaja oko zgrade Parlamenta, i u neposrednoj blizini. Nova stranka pita da li je gradska vlast svesna "do kakvog je haosa u gradu dovelo to što oni nazivaju zatvaranjem samo par ulica".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво