Piloti uzalud poštovali preporuke "Boinga"

Posada aviona "Etiopijan erlajnsa" koji se srušio prošlog meseca izvršila je sve procedure koje je preporučio "Boing", pokazuju preliminarni izveštaji. Međutim, uprkos naporima, piloti nisu mogli da uspostave kontrolu nad avionom.

Prema istrazi etopskog Ministarstva za saobraćaj, "boing 737 maks 8" je propadao, a piloti nisu mogli da kontrolišu avion.

"Posada je nekoliko puta izvršavala sve procedure koje je obezbedio proizvođač, ali noje bila u mogućnosti da kontrolišu avion", rekla je ministarka za saobraćaj Etiopije Dagmavit Moges na konferenciji za novinare u glavnom gradu Adis Abebi.

U izveštaju se preporučuje da "Boing" proveri sistem kontrole leta, kao i da vazduhoplovne vlasti treba da verifikuju sistem pre nego što se avion ponovo pusti u saobraćaj.

"Boing" je odbio da komentariše preliminarne rezultate dok traje istraga.

Avion "737 maks 8" srušio se 10. marta samo šest minuta nakon poletanja iz Adis Abebe i tada je poginulo 159 ljudi.

To je bila druga nesreća u poslednjih pet meseci. Isti model aviona srušio se u oktobru u Indoneziji, kada je poginulo 189 putnika i članova posade.

Ministarka Moges je rekla da preliminarni izveštaji pokazuju sličnosti između te dve avionske nesreće.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво