Banjaluka, hapšenje zbog ratnih zločina

Po nalogu tužilaštva BiH policija je u Banjaluci uhapsila Duška Suvara, osumnjičenog za ratne zločine počinjene nad žrtvama bošnjačke nacionalnosti u Bosni i Hercegovini 1992. godine, prenosi portal Kliks.

Duško Suvara je, kako se navodi, poznat po nadimku Hans, a rođen je u Livnu 1971. godine.

Suvara se tereti da je kao pripadnik Vojske Republike Srpske za vreme oružanog sukoba u BiH na području opštine Glamoč postupao protivno odredbama Ženevskih konvencija o zaštiti civila.

Njemu se na teret stavlja da je uz pretnje po život i pucnjave na području Glamoča nasilno odvodio žrtve iz njihovih kuća i počinio višestruka silovanja i seksualna zlostavljanja žena bošnjačke nacionalnosti, mučenja, zastrašivanja i nečovečna postupanja nad civilima.

Osumnjičeni se tereti da je počinio krivično delo – ratni zločin protiv civilnog stanovništva iz člana 173 KZ BiH.

Suvara će biti predat postupajućem tužiocu, koji će ga ispitati i nakon toga doneti odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара