Radojičić: Beograd će biti bogatiji za više hiljada stabala

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić istakao je da će umesto svakog drveta koje je u parkovima Ušće i Kalemegdan posečeno zbog planirane izgradnje gondole biti posađeno više novih.

JKP "Zelenilo - Beograd" juče je započelo seču stabala na teritoriji opština Stari grad i Novi Beograd, na planiranoj trasi gondole koja će povezivati Kalemegdan i Ušće. Gradonačelnik Radojičić objašnjava da je tome prethodila saglasnost Stručne komisije, koju je oformio Sekretarijat za komunalne i stambene poslove, koja je izvršila uviđaj na terenu i utvrdila naknadu za posečena stabla.

"Stručnu komisiju čine i JKP Zelenilo - Beograd i Sekretarijat za zaštitu životne sredine. Na osnovu njihovog izveštaja, gradske opštine Stari grad i Novi Beograd su izdale rešenje po kojem je Zelenilo - Beograd otpočelo sa sečom 108 stabala na Novom Beogradu i 47 na Starom gradu. U ovom procesu poštujemo proceduru, a što je podjednako važno, uvažavamo i mišljenja stručnjaka", istakao je Radojičić.

Objasnio je da je politika Grada Beograda da se na svako posečeno stablo posadi barem dva, kao i da svako pravno ili fizičko lice koje zahteva seču stabala mora da obezbedi novac za to. Zbog toga je JP "Skijališta Srbije" Beogradu uplatilo 25,2 miliona dinara, što može biti iskorišćeno samo za te namene.

"Sadnja novih 300 stabala u zoni u kojoj su posečena počinje već sutra. Do kraja godine, Beograd će biti bogatiji za više hiljada stabala", najavio je Radojičić.

Ranije danas su nezadovoljni građani i predstavnici opštine Stari grad na čelu sa predsednikom opštine Markom Bastaćem, pred zgradu Skupštine grada odneli stabla posečena na Kalemegdanu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво