Bajden u trci za predsednika – povratak u Belu kuću

Bivši potpredsednik SAD će još nekoliko nedelja javnost držati u neizvesnosti povodom kandidature za predsednika SAD 2020. godine, iako "Hil" piše da je on već odlučio da uđe u trku za Belu kuću.

Neimenovani zvaničnik Demokratske stranke i član Kongresa, na kog se poziva Hil, rekao je da mu je Džo Bajden nedavno u telefonskom razgovoru saopštio da namerava da se bori za predsedničku kandidaturu u partiji.

"Probaću", rekao je Bajden u tom razgovoru, što je sagovornik protumačio da će se sigurno kandidovati.

Bajden (76) je članu Kongresa predložio sastanak da bi razgovarali o strategiji predizborne kampanje i zatražio od njega podršku.

Vašington post je objavio tekst pod naslovom "Ako se ovakav Džo Bajden kandiduje, pobediće", a u pitanju je izveštaj sa konferencije vatrogasaca u Vašingtonu, na kojoj je govorio bivši američki potpredsednik.

Bajden je burno pozdravljen uz povike:"Kandiduj se Džo, kandiduj".

On im je odgovorio da "čuvaju energiju" jer će mu "možda trebati za nekoliko nedelja".

"Čuvajte se svojih želja", dodao je Bajden.

Agencija AP navodi da to što Bajden odlaže odluku o kandidaturi frustrira pojedine demokrate, pa čak i neke njegove savetnike, koji su očekivali da se po tom pitanju izjasni još u janauru.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво