Vulin: Srbija nije izazvala ratove

Na sednici Saveta bezbednosti UN bilo je naslednika i predstavnika kriminalaca, ali oni su došli iz Prištine gde vladaju narko-karteli i ratni zločinici, izjavio je ministar odbraneleksandar Vulin, reagujući na izjavu Bedžeta Pacolija da je Srbija odgovorna za nekoliko ratova na Balkanu, a da je ministar Dačić "zamenik balkanskog koljača Slobodana Miloševića".

Ministar Aleksandar Vulin kaže da "ima i koljača u balkanskoj politici", ali da su oni u vladi Prištine.

"Ramuš Haradinaj, po sopstvenom priznanju ubijao je Srbe. Oslobođen je jer su svedoci protiv njega pobijeni. Sulejman Seljimi, savetnik Haradinaja, pravosnažno je osuđen za zločine protiv civilnog stanovništva, trenutno na uslovnoj slobodi, Rustem Beriša, tzv. ministar kosovskih bezbednosnih snaga, pravosnažno je osuđen na 15 godina za ubistvo vojnika Vojske Jugoslavije", navodi Vulin.

Dodaje da je i Fatmir Ljimaj, tzv. šef pregovaračkog tima Prištine, optužen je za zločine protiv čovečnosti, i zaključuje da Srbija nije izazvala ratove, a da jeste, ne bi izmišljali masakar u Račku kao opravdanje za bombardovanje Srbije", izjavio je ministar odbrane.

Vulin je rekao i da je Ramuš Haradinaj ljut jer vidi da je, otkako Aleksandar Vučić vodi pregovore sa Prištinom, nezavisnost sve dalje, a sud za ratne zločine sve bliže. Naveo je da je Vučić predsednik svih Srba, a da Haradinaj nije ni svih kosovskih Albanaca.

"Otuda buka i bes Haradinaja i mirnoća i hrabrost Vučića", komentar je ministra Vulina, na ocenu Haradinaja da je izjava predsednika Srbije da ne priznaje granice KiM ratnohuškačka i agresivna.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво