Šaban Beriša priznao da je srušio ploču otetim novinarima

Udruženje novinara Srbije saopštilo je da je osumnjičeni Šaban Beriša priznao da je 30. januara bagerom iščupao ploču postavljenu u znak sećanja na otete novinare Đuru Slavuja i Ranka Perenića.

Udruženje je navelo da je imalo uvid u izveštaj policije u Đakovici u kome se navodi da je policija izvršila uviđaj 4. februara i otkrila da je ploča namerno uklonjena bagerom i bačena 20 metara od mesta na kome je postavljena, kao i da se u policijskom izveštaju navodi da je delo etnički motivisano.

U saopštenju UNS dodaje se da je ploča preuzeta sa mesta na kome je bačena i odneta u Policijsku stanicu u Orahovcu, gde je identifikovin osumnjičeni i bager koji je koristio.

Kako se dodaje, uviđaj je izvršen nakon što su predstavnici UNS-a 3. februara utvrdili da je ploča iščupana i bačena. Oni su tada obavestili policiju koja je rekla da je dan ranije već obavila uviđaj, što, kako navodi UNS, očigledno nije bilo tačno.

Predsednik UNS-a na Kosovu Budimir Ničić rekao je da udruženje pozdravlja pronalaženje počinioca i da očekuje da će on biti procesuiran, a izrazio je nadu i da će to hapšenje doprineti rasvetljavanju sudbine nestalih novinara.

Novinari Slavuj i Perenić su 21. avgusta 1998. godine krenuli ka manastiru Sveti Vrači i prema podacima dobijenim od porodica, poslednji put su viđeni u Velikoj Hoči, odakle su greškom krenuli ka Orahovcu, koji je tada bio pod kontrolom Oslobodilačke vojske Kosova, navodi se u saopštenju UNS.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара