Pobeda i stotka Zvezde za kraj takmičenja u Evrokupu

Crvena zvezda – Unikaha 105:89 (57:41). Košarkaši Crvene zvezde pobedom su završili takmičenje u Evrokupu, savladavši na svom terenu ekipu Unikahe. Zvezda odigrala fantastično prvo poluvreme, u nastavku odbila sve napade gostiju i zasluženo stigla do pobede.

Košarkaši Crvene zvezde odigrali su odličan meč za kraj takmičenja u Evrokupu i u šestom kolu Grupe G Top 16 faze takmičenja savladali ekipu Unikahe sa 105:89.

Crveno-beli su protiv izuzetno jake Unikahe pokazali da su verovatno mogli više u ovom takmičenju, ali i da ih je preskupo koštao poraz u Limožu prošle nedelje.

Gosti su ušli agresivno u meč, pogađali šuteve za tri poena, ali im crveno-beli nisu dozvolili da se odlepe.

U drugoj četvrtini Zvezda je napravila razliku koju je održala do kraja susreta, iako su gosti u nekoliko navrata pokušali da stignu uglavnom dvocifrenu prednost domaće ekipe.

Unikaha je poslednju četvrtinu počela serijom 7:0, ali je Zvezda i taj napad odbila i zrelom igrom stigla do druge pobede u Grupi G Top 16 faze Evrokupa.

Gosti iz Malage završili su takmičenje na drugom mestu u grupi i u četvrtfinalu će igrati protiv berlinske Albe.

Zvezda je imala nekoliko raspoloženih igrača, a na kraju je Džo Regland bio najefikasniji sa 17 poena. Dejan Davidovac dodao je 16, a Stratos Perperoglu i Nemanja Nenadić po 13 poena.

U timu Unikahe istakao se Vičer sa 18, dok je Fernandez dodao 14 poena.

Zvezda se sada okreće Završnom turniru Kupa Radivoja Koraća, ali i finišu sezone u ligaškom delu regionalne ABA lige.

Ovako je protekao meč u Beogradu:

20.26 – Kraj meča, Zvezda je savladala Unikahu 105:89 i najboljem svetlu se oprostila od Evrokupa.

20.14 – Pet minuta ostalo je do kraja meča, Zvezda vodi 91:81.

20.07 – Unikaha pravi seriju 7:0 na početku poslednje deonice, Tomić mora da zatraži tajm-aut – 81:72.

20.03 – Posle tri četvrtine, Zvezda vodi protiv Unikahe 81:65.

Zadržali su crveno-beli prednost sa poluvremena, iako su primili 24 poena u trećoj deonici. Previše raspoloženih igrača je u Zvezdinim redovima, pa gosti ne nalaze način da umanje razliku.

Davidovac je postigao 14, Nenadić 13, Beron 11, a Regland i Perperoglu po deset poena. U timu Unikahe najefikasniji je Vičer sa 18, dok Milosavljević ima devet (tri trojke).

19.51 – Sredina igre u trećoj četvrtini, Zvezda čuva prednost – 66:54.

Beron je vezao nekoliko koševa i sada je najefikasniji u timu Zvezde sa 11 poena.

19.43 – Počela je treća četvrtina.

19.28 – Poluvreme, Zvezda – Unikaha 57:41.

Fantastična igra crveno-belih u prvom poluvremenu i čak 57 postignutih poena! Raspucali su se Davidovac i Nenadić, koji su postigli po 10 poena, koliko ima i Regland.

Gosti slabije šutiraju za tri poena, za dva gotovo i ne pokušavaju, pa je to glavni uzrok Zvezdinog ubedljivog vođstva. Crveno-beli imaju gotovo dvostruko više skokova, kao i neuporedivo manje izgubljenih lopti (10:4).

19.12 – Na sredini druge četvrtine Zvezda vodi 39:36.

Veliki broj šuteva za tri poena odlikuje ovaj meč. Zvezda je pogodila poslednja dva i prebacila prednost na svoju stranu.

19.03 – Kraj veoma efikasne prve četvrtine, Zvezda – Unikaha 26:27.

Gosti su pogodili čak šset trojki iz deset pokušaja u prvih deset minuta, pa Zvezda ima povoljan rezultat. S druge strane, crveno-beli su bolji u šutu za dva poena, kao i u skokovima.

Regland je postigao osam poena za domaće, Vilčer 11 za goste (tri trojke).

18.55 – Zvezda je bolje otvorila meč i povela sa 4:0. Ipak, gosti su napravili seriju 8:0, preuzeli vođstvo i sredinom prve deonice vode sa 17:12.

18.45 – Počeo je meč u Beogradu.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво