Osam osoba uhapšeno zbog korupcije u Lajkovcu

Policija je uhapsila osam osoba zbog sumnje da su izvršile više koruptivnih krivičnih dela u Lajkovcu, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Uhapšeni su V. K. (1959) član Opštinskog veća opštine Lajkovac pod sumnjom da je zloupotrebio službeni položaj i trgovao uticajem i G. B. (1975) predstavnik Građevinske auto-prevozničke radnje "Dragan Marković" zbog sumnje da je izvršio krivična dela trgovina uticajem podstrekavanjem i zloupotreba službenog položaja u pomaganju.

Zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom u saizvršilaštvu uhapšeni su Lj. N. (1967) odgovorno lice Opštinske uprave opštine Lajkovac, kao i službenici Opštine Lajkovac i članovi Komisije za javnu nabavku D. K. (1958), M. T. (1972), Ž. J. (1987), M. P. (1982) i B. P. (1989).

Postoje osnovi sumnje da je V. K. tokom marta 2018. godine po prethodnom dogovoru sa G. B. uticao na Lj. N, a ona na ostale osumnjičene članove Komisije za javnu nabavku da u postupku javne nabavke opreme-cevi prihvate skuplju ponudu ponuđača "Dragan Marković", čime je Opštini Lajkovac pričinjena šteta u iznosu od 462.850 dinara.

V. K. i G. B. se sumnjiče i da su zloupotrebom službenog položaja, u istom periodu, u drugoj javnoj nabavci za ugradni materijal, kamen preduzeli protivpravne radnje i neovlašćeno dogovorili sa potencijalnim ponuđačima da odustanu od učešća, a u nameri da posao dobije jedini ponuđač „Dragan Marković" sa kojim je i zaključen ugovor u vrednosti od 6.286.000 dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati. Oni će, uz krivičnu prijavu biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, navodi se u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара