Micotakis: U nedelju je govorio grčki narod

Predsednik najveće opozicione stranke u Grčkoj Nove Demokratije Kirijakos Micotakis, navodi da je tokom protesta u centru Atine protiv Prespanskog sporazuma govorio grčki narod čiji glas mora da se čuje.

Kirijakos Micotakis navodi da glas naroda najpre mora čuje premijer Aleksis Cipras i oni koji podržavaju Prespanski sporazum, "za koga se spremaju da glasaju bez mandata svojih glasača", prenosi MIA.

Micotakis dodaje da je taj sporazum, koji priznaje makedonski jezik i identitet, protivan nacionalnom raspoloženju u Grčkoj i da ne uživa podršku drugih stranaka.

Kritikuje vladu za upotrebu suzavca tokom jučerašnjeg protesta.

"U nedelju vlasti nisu razmišljale da li da suzavcem napadnu stotinak hiljada mirnih protestanata. Među njima su bili porodice, mala deca i starija lica. Svi moraju da znaju da će biti odgovornosti za ono što se dogodilo na trgu Sintagma. Cilj je bio da se rasturi protest", navodi lider  Nove Demokratije.

Dodaje da je "veštačka" većina u parlamentu samo prazan broj ispred miliona Grka koji se ne slažu.

"Propaganda Siriza ne može da sakrije istinu. Reč je o sporazumu koji menja decenijsku spoljnu politiku, priznaje makedonski identitet i jezik suseda i jača njihov iredentizam", ističe Micotakis.

Ukazuje da će ove nedelje Nova demokratija, sa argumentima i snažno, biti u prvim redovima protiv ratifikacije Sporazuma iz Prespe.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво