Budućnost smenila Džikića pred derbi sa Zvezdom!

Uprava košarkaškog kluba Budućnost smenila je trenera Aleksandra Džikića dan pred derbi meč 13. kola ABA lige protiv neporaženog lidera Crvene zvezde.

Džikić je nekoliko puta ove sezone bio pred smenom, ali je uvek uspevao da dobije utakmice koje su mu bile "biti ili ne biti". Ipak, posle jučerašnjeg poraza u Minhenu od Bajerna u Evroligi (93:88) čelni ljudi podgoričana izgubili su strpljenje.

Po povratku ekipe u crnogorsku prestonicu odluka uprave saopštena je Džikiću, koji je na klupi tog tima bio od leta 2016. godine.

Kasnije se klub oglasio i zvaničnim saopštenjem u kojem se između ostalog navodi: "KK Budućnost Voli se u prethodnom periodu suočio sa svim izazovima koje sa sobom nosi zahtevno učešće u Evroligi, kao i regionalnoj ABA ligi. Imajući u vidu da je iza nas turbulentan period koji nisu pratili očekivani rezultati, ciklus promena koji je započet dovođenjem novih igrača i ozbiljnog pojačanja ekipe je neminovno doveo do odluke o promeni šefa stručnog štaba.

Za Upravni odbor kluba, ovo je bila veoma teška odluka, jer je Aleksandar Džikić trener koji je zaslužan za istorijski šampionski pehar i osvajanje ABA lige, učešće u Evroligi i brojne uspehe kluba, sjajne rezultate i utakmice koje će će se dugo pamtiti. Mi u Upravnom odboru, kao i kompletan tim, naši navijači i celokupna crnogorska sportska javnost, razvili smo posebnu emociju prema treneru Džikiću. Osvojio je ne samo šampionsku titulu, već i simpatije publike, koja mu je to uvek nedvosmisleno pokazivala", navodi se u saopštenju.

Budućnost će u utakmici protiv Crvene zvezde će voditi pomoćni trener Đorđe Adžić, a kako saznajemo novi trener tima posle tog meča postaće Hrvat Jasmin Repeša.

Meč Crvena zvezda - Budućnost igra se u nedelju od 19 sati. 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво