Akcija novinara i Grupe za slobodu medija na beogradskom aerodromu

Grupa za slobodu medija je putnicima na Aerodromu "Nikola Tesla" delila nedeljnike Vreme, NIN i Nedeljnik, dnevni list Danas, kao i istraživačke priče Mreže za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK).

Obezbeđenje je predstavnike Grupe za slobodu medija upozorilo da "uprava ne dozvoljava to što rade", dok su zaposleni ukazivali na zabranu snimanja na aerodromu, prenosi Fonet.

Kako se navodi u saopštenju ove grupe, akcija predstavlja protest protiv naredbe zaposlenima u kompaniji "Er Srbije" da iz čekaonice sklanjaju Vreme, NIN, Nedeljnik i "novine sličnog sadržaja".

U akciji su učestvovali predstavnici brojnih medija i udruženja građana, koja se zalažu za slobodu izražavanja i slobodu medija u Srbiji.

Grupa za slobodu medija upozorava da se medijska situacija u Srbiji i dalje pogoršava i da su sve češći primeri "zabrana i onemogućavanja rada i dostupnosti malog broja preostalih nezavisnih i profesionalnih medija", navodi se u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 03. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије