Zimska škola trčanja u Kikindi

Škola trčanja „Beograd” postoji u 10 gradova Srbije. Tokom 3 šestomesečna semestra u Kikindi, 40 polaznika istrčalo je neku trku od 5, 7, 10 kilometara ili polumaraton. U toku je upis u zimski semestar.

Četrdesetdvogodišnja Kikinđanka Silvija Injac, diplomirana vaspitačica i majka dvoje dece, uživa da pravi torte za rodbinu i prijatelje, a od decembra prošle godine pronašla je novo zadovoljstvo - trčanje. Sa nekoliko drugara i drugarica različitih zanimanja i uzrasta upisala je Zimsku školu trčanja.

 

„Od prvih 200 metara koje sam jedva istrčala, posle mesec dana sam uspela 10 kilometara to mi je bilo kao neverovatno, zbog toga sam i prijavila beogradski polumaraton i onda je to tako sve krenulo, društvo, ekipa, taj prvi polumaratonto je nešto što nas je baš onako vezalo”, kaže diplomirana vaspitačica Silvija Injac.

Silvijinu prijateljicu Natašu Vučkovać trčanje čini srećnom i u njemu je kaže, našla lek protiv stresa.

„Postigla sam mnogo, postigla sam jedan mir u sebi, jednu unutrašnju ravnotežu, postigla sam to da upoznam divne ljude koji me samo podstiču da idem dalje i dalje, a što se tiče ovih sportskih uspeha, koji su mi manje važni ali su posledica ovog našeg druženja sportskog su dva polumaratona i par trka na 5 i 10 km uspešno istrčanih”, ističe Nataša Vučkovać, diplomirani ekonomista.

Škola trčanja „Beograd” je više od fitness programa, jer se kroz nju grade prijateljstva i jačaju veze sa trkačima iz drugih gradova.

„Ono što je specifično za ovu školu trčanja da nije klasičan grupni fitnes program da vi možete da trenirate recimo pet meseci pa posle toga da odustanete, ovo je više kao neka vrsta izazova, nije poenta da trenirate tri meseca a projekat traje 5 meseci pa posle da odustanete, ko krene treba da završi do kraja, da istrči trku”, objašnjava trener Marko Terzin.

Zimski semester Škole trčanja u Kikindi traje do prvog maja iduće godine, a finalni deo je učešće na Beogradskom maratonu, gde će kikinđani trčati polumaraton i „Trku zadovoljstva”.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво