Uhapšen direktor FK "Spartak" iz Subotice

Zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj uhapšen je direktor subotičkog fudbalskog kluba "Spartak" D. Đ., saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Pored direktora subotičkog superligaša, uhapšeni su i V. Z  i D. V. osumnjičeni da su izvršili krivično delo pranje novca.

D. Đ. se sumnjiči da je kao odgovorno lice Spartaka iz Subotice u periodu od 2016. do 2018. godine napravio lažne ugovore o eksluzivnom posredovanju u prodaji igrača ovog kluba, kao i ugovore o isplati ugovorene kazne u nameri da sebi i drugim licima pribavi protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 9,5 miliona dinara.

U saopštenju MUP-a se navodi da se V. Z. i D. V. sumnjiče da su osnovali privredna društva i otvorili tekuće račune na koje su izvršili prenos novčanih sredstava, sa znanjem da potiču od krivičnog dela.

Krivična prijava podneta je i protiv 70-ogodišnje žene iz Arilja zbog sumnje da je učestvovala u pranju novca, jer je deo novca uplaćen i na njen bankovni račun.

Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni nadležnom tužilaštvu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво