Foto finiš Hrvatske za pobedu protiv Španije

Hrvatska je savladala Španiju sa 3:2 (0:0) u meču Grupe 4, A divizije Lige nacija. U poslednjem meču grupe u nedelju se sastaju Engleska i Hrvatska.

Pun Maksimir dočekao je igrače Hrvatske i Španije. Domaćin je uspeo da iz trećeg pokušaja sačuva prednost i u izuzetno uzbudljivom drugom poluvremenu stigne do važne pobede i produži neizvesnost u grupi do poslednjeg meča.

Hrvatska je povela u 54. minutu. Perišić je iskoristio grešku odbrane Španaca, glavom je presekao napad i uposlio Kramarića u kaznenom prostoru, koji je preciznim udarcem savladao golmana Španije.

Dva minuta kasnije izjednačila je Španija. Posle odlične akcije gostiju Isko je uposlio Sebalosa, koji se pogodio mrežu.

Hrvatska je ponovo povela u 69. minutu. Modrić je uputui sjajan centaršut sa leve strane, na suprotnoj stativi pronašao je Jedvaja, koji udarcem glavom pogađa vara De Heu.

Španci su ponovo izjednačili u 78. minutu. Ramos je bio siguran izvođač najstrože kazne. Predhodno je Vrsaljko igrao rukom u šesnaestercu.

Kada se očekivalo da će meč biti završen bez pobednika, domaćin je stigao do pobede. Igrao se treći minut nadoknade vremena. Kramarić je nanizao nekoliko igrača u kaznenom prostoru izborio se za poziciju i šutirao. De Hea je uspeo da odbije loptu, ali do nje je prvi stigao Jedvaj i svojim drugim pogodkom postavio konačan rezultat.

Posle ove utakmice Španija ima skor od dve pobede i dva poraza, dok su Hrvatska i Engleska zabeležile po jednu pobedu, poraz i nerešen rezultat. U poslednjem meču ove grupe sastaju se Engleska i Hrvatska. Meč je na programu u nedelju 18. novembra.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво