Osnovana radna grupa za nacrt zakona o KSB-u, Srpska lista protiv

Komisija za unutrašnje poslove kosovske skupštine osnovala je radnu grupu koja će predstaviti nacrte zakona o ministarstvu odbrane, kosovskim bezbednosnim snagama (KSB) i službi u KSB-u, o čemu će biti organizovana dva javna izlaganja, od kojih jedno i u Gračanici, a poslanici Srpske liste glasali su protiv formiranja ove radne grupe.

RTK2 na srpskom jeziku prenosi da je predsednik komisije Hadži Šalja rekao da će radna grupa organizovati dva javna izlaganja ovih nacrta zakona, od kojih će jedno biti u Prizrenu, a drugo u Gračanici.

"Administracija će izraditi plan, imaćemo dva izlaganja kojima mogu prisustvovati predstavnici svih zajednica, jedno u Prizrenu i drugo u Gračanici, kome bi trebalo da prisustvuju i građani iz srpske zajednice", rekao je Šalja.

Navodi se da su poslanici Srpske liste glasali protiv formiranja radne grupe za predstavljanje nacrta zakona o KSB-u i da je poslanik Zoran Mojsilović rekao da Srpska lista neće učestvovati u izlaganjima predstavnika ove grupe.

"Srpska lista je protiv ovog predloga i želim da naglasim da mi nećemo dati doprinos tome. Bili smo i protiv zakona, ne želim da budem deo radne grupe, jer to nije isto kao sastanak komisije", istakao je Mojsilović.

RTK2 prenosi da, iako je bilo planirano da se za svaki nacrt zakona o KSB-u oformi po jedna radna grupa, parlamentarna komisija za unutrašnje poslove usvojila je predlog za formiranje objedinjene radne grupe.

Podseća se da je kosovska skupština prošle nedelje u načelu usvojila zakone o KSB-u, kojima započinje trasformacija KSB-a u oružane snage Kosova. 

Navodi se da procedura usvajanja zakona o transformaciji KSB-a u vojsku predviđa da ovi nacrti zakona u sledećoj fazi prođu skupštinske odbore, a potom budu upućeni na konačno usvajanje što bi, prema pojedinim najavama, moglo da se dogodi 28. novembra, na nacionalni dan Albanaca.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара