UNS: REM na narednoj sednici o frenkvenciji Studiju B ili Kopernikusu

Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) će na narednoj sednici odlučivati da li će dozvolu za dodelu nacionalne frekvencije dobiti Studio B ili "Kopernikus", iako su se na konkurs prijavile četiri televizije, saznaje Udruženje novinara Srbije (UNS).

Na sajtu REM u avgustu je objavljena lista prijavljenih za dodelu nacionalne frekvenije, među kojima su bili Radiodifuzno preduzeće "Studio B", RTV "BK Telekom" iz Beograda, "LTR" mediji i komunikacija" iz Beograda i "Kopernikus kejbl netvork" iz Niša.

Međutim, "LTR" i "BK Telekom" nisu više kandidati za dodelu nacionalne frekvencije.

Kako je UNS-u potvrdio glavni i odgovorni urednik BK TV Miodrag Popov, četvorica zaposlenih te televizije dobili su otkaz i dato im je da potpišu sporazumi raskid ugovora.

On je istakao da su otpušteni novinari bili uključeni u projekat te televizije i da je odlukom da oni budu otpušteni BK TV "praktično izbačena iz igre" za dodelu nacionalne frekvencije.

U Pravilniku REM za izdavanje dozvola navodi se da je za ispunjenje minimalnih kadrovskih uslova za pružanje televizijskog emitovanja "potrebno 15 lica koja učestvuju u stvaranju programa", što znači da BK TV ne ispunjava taj uslov.

Ni predstavnici "LTR mediji i komunikacije" nisu došli na sednicu Saveta Regulatora radi obavljanja javnog razgovara i obavestili su REM da odustaju od učestvovanja u daljim fazama postupka javnog konkursa, rekli su UNS-u u REM.

Iza tog privrednog društvo, kako su mediji pisali, stoji nemačka medijska kuća RTL, koja je i 2006. godine učestvovala na konkursu REM za dodelu nacionalne frekvencije.

Na pitanje UNS zašto odluka o dodeli nacionalne frekvenicije još nije doneta, kada je u konkursu navedeno da će to biti najkasnije u roku od 60 dana od dana objavljivanja liste svih podnosioca prijava, u REM su rekli da Savet Regulatora "zbog bolesti članova nije imao kvorum za donošenje odluke", a to će biti urađeno na narednoj sednici.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво