Vučić: Uzvišeno je biti uz svoju državu

Srbija nema veći interes od očuvanja slobode, a kada nju imate uz mir i stabilnost ne plašim se za ekonomski napredak zemlje, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na obeležavanju 16 godina BIA. Dodaje da je lako biti protiv svoje države, "ali je divno i uzvišeno biti uz nju".

Aleksandar Vučić je na obeležavanju Dana BIA pripadnicima Agencije čestitao njihov dan i rekao da je zadivljen onim što rade kako bi sačuvali interese države Srbije.

Zahvalio je premijerki Ani Brnabić i Vladi Srbije na tome što pomažu i rade na daljem razvoju uslova rada pripadnicima Agencije.

Kako je rekao, značaj BIA u bezbednosnom sistemu je veliki, o čemu, kaže, govori i činjenica da imamo bar tri ministra "koji bi više voleli da budu u BIA nego u svojim ministarstvima".

Predsednik Srbije je ukazao da pripadnici BIA, za razliku od drugih, nemaju subote i nedelje, jer i oni koji bi da ugroze bezbednost Srbije stalno to rade, da se suovčavaju sa brojnim rizicima, da je na sceni neprikrivena borba svetskih sila za dominaciju, takođe i radiklani ekstremitzam i terorizam... da u BIA nemaju pravo na štrajk, na proteste..." a imaju obavezu da štite državu više od bilo koga".

Kako je rekao, važno je da u svakom trenutku štite svoju državu, jer drugu otadžbinu nemamo.

Ocenio je da je najviši i najteži izazov sa kojim se suočavamo KiM, da se suočavamo ne samo sa činjenicom da su neki samoproklamovali nezavisnost, već i dodatnim bezbednosnim izazovima, uz značajno učešće stranog faktora koji bi želeo da nas dovede u poziciju da nemamo više šta da tražimo ili da imamo na Kosovu i Metohiji.

Kaže da je važno da jačamo svoje pozicije i znamo šta su interesi našeg naroda, koji ne treba da budu shvaćeni kao velikosrpska ideja, kako su neki govorili, već želja da narod ostane na svojim ognjištima, a da ne diramo ono što je tuđe.

Te interese moramo da sačuvamo i odbranimo, rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da je Srbija bila označena kao glavni krivac na prostoru bivše Jugoslavije i da se svuda u okruženju može primetiti da svi sebe predstavljaju kao žrtve dok za srpsku patnju i nevolju niko nije kriv.

"Sve i da je tako i da su sasvim u pravu, a nisu, bilo bi logično postaviti pitanje postoji li poštovanje prema srpskim žrtvama. Primetićemo da toga nema, ali bez obzira na to, mi moramo da tražimo razloge za mir i pomirenje, a ne za sukobe", rekao je Vučić.

On je rekao da je uloga BIA važnija nego ikada jer ona treba da ukaže na opasnosti kako bi država mogla na vreme da deluje i rešava probleme.

"Ko god da pokuša da ugrozi našu zemlju, vi ćete delovati snažno i efikasno. Na tome vam hvala", rekao je Vučić.

Precizirao je da je sada prosečna plata u BIA 92.000 dinara, a da želi da ona bude i viša od 100.000 te dodao da ako se nastavi ovakva ekonomska situacija da će svake godine moći da računaju na poboljšanje svog statusa.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво