Turski istražitelji devet sati u konzulatu, prikupljeni dokazi

Saudijski istražni tim koji se bavi nestankom novinara Džamala Kašogija, napustio je jutros konzulat Saudijske Arabije u Istanbulu. Prethodno je turski tužitelj koji vodi istu istragu posle devet sati rada napustio zgradu sa dokazima.

Turski istražitelji koji su noćas i rano jutros pretraživali saudijski konzulat u Istanbulu u vezi sa nestankom saudijskog novinara Džamala Kašogija uzeli su dokaze među kojima su i uzorci tla, a turska policija pretražiće i rezidenciju konzula Saudijske Arabije u Istanbulu.

"Turski istražitelji mesta zločina sproveli su pretrage u konzulatu i odneli stvari za koje su smatrali da su neophodne", rekao je Rojtersu neimenovani visoki turski zvaničnik nakon devetočasovne pretrage konzulata.

Agencija prenosi da je turska televizija NTV objavila da će u okviru istrage o nestanku Kašogija policija pretražiti rezidenciju saudijskog konzula.

I saudijski istražni tim koji se bavi nestankom novinara Kašogija, napustio je jutros konzulat Saudijske Arabije u Istanbulu, nakon što je turski tužitelj koji vodi istu istragu nakon devet sati rada napustio zgradu, javlja Rojters pozivajući se na svedoke.

Navodi se da su saudijski istražitelji otišli iz konzulata nakon što je turski policijski tim od oko deset ljudi izašao odatle.

Bi-Bi-Si saznaje da Saudijska Arabija sprema izveštaj u kojem će priznati da je nestali novinar ubijen tokom ispitivanja u saudijskom konzulatu u Istanbulu. Bi-Bi-Si prenosi da je novinar greškom ubijen tokom ispitivanja.

U međuvremenu, arapski kanal Al Džazira navodi, pozivajući se na kancelariju turskog javnog tužioca, da su turske vlasti pronašle dokaze koji potkrepljuju tvrdnje da je Kašogi ubijen unutar konzulata.

Turski zvaničnici veruju da su Kašogija ubili saudijski agenti, dok Rijad to odlučno poriče.

Američki državni sekretar Majk Pompeo stigao je u Rijad kako bi se sastao sa saudijskim kraljem Salmanom. Pompeo će posetiti i Tursku, gde je Kašogi poslednji put viđen.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво