Zvezda, ipak, nadigrala Zemun

Fudbaleri Crvene zvezde uspeli su da nadigraju Zemun sa 2:1 (1:1) na stadionu u Gornjoj Varoši u poslednjoj utakmici 11. kola Superlige Srbije. Iako su fudbaleri Zemuna prvi poveli u meču i dobrom taktikom uspevali da drže tim crveno-belih na distanci, popustili su u samom finišu utakmice i poraženi na svom terenu.

Od samog početka utakmice igrači Crvene zvezde su serijom napada pokušavali da savladaju golmana Zemuna, ali nije bilo prave završnice.

Na drugoj strani, fudbaleri Zemuna su već u devetom minutu iskoristili drugi kontranapad na utakmici i poveli sa 1:0 golom Nikole Stojkovića koji je iskoristio dobar centaršut Filipa Kukuličića.

U nastavku fudbaleri crveno-belih su nastavili pritisak i u 21. minutu došli do jedanaesterca, kada je u kaznenom prostoru obojen Jovančić, ali Embesilijo pogađa stativu. I kada se učinilo da će se na pauzu otići bez promene rezultata, u poslednjim trenucima prvog poluvremena Filip Stojković se probio po desnoj strani i centrirao, a lopta se odbija do Dejana Joveljića koji loptu šalje u nebranjeni ugao gola za izjednačenje rezultata na 1:1.

U drugom poluvremenu tempo je bio malo slabiji, ali su crveno-beli nastavili sa pritiskom na odbranu Znemuna koja je uspevala da sačuva svoj gol sve do samog finiša utakmice.
Tek je počeo prvi minut sudijske nadoknade kada je u jednom od brojnih napada crveno-belih Boaći dodao loptu Marinu koji postiže pogodak za konačnih 2:1 u duelu Zemuna i Crvene zvezde.

Crvena zvezda je sa 31 bodom ojačala prvu poziciju na tabeli i sada ima 7 bodova prednosti u odnosu na Partizan i Radnički iz Niša.

Tok Meča:

14.54 - Kraj meča! Crvena zvezda je savladala Zemin sa 2:1.

14.50 - Goool! Zvezda vodi sa 2:1. U samom finišu meča, na početku sudijske nadoknade, Marin postiže pogodak na dodavanje Boaćija.

14.35 - Golman Zemuna Marko Milošević dobija žuti karton zbog odugovlačenja igre.

14.32 - Izmene u timovima Zvezde i Zemuna. Iz igre u timu Zemuna izlazi Tošeski a u igru ulazi Đalović u zvezdi izlazi Embecilio a ulazi Boaći.

14.30 - Stativa za crveno-bele. Marin šutira sa distance i pogađa desnu stativu gola Zemuna.

14.11 - Miloš Degenek dobija žuti karton zbog faula pred kaznenim prostorom Crvene zvezde.

14.04 - Nastavljeno je nadmetanje Zemuna i Crvene zvezde. Za početak drugog poluvremena loptu sa centra poveli su igrači Zemuna. Zvezda nastavlja meč sa dve izmene u timu. Sa terena su otišli Joveljić i Krstičić a u igri su Kafu i Jovičić.

13.49 - Kraj prvoj poluvremena.

13.48 - Goool! Zvezda izjednačuje na 1:1 golom Dejana Joveljića u samom finišu prvog poluvremena. Filip Stojković se probio po desnoj strani i centrirao, a lopta se odbija do Dejana Joveljića koji loptu šalje u nebranjeni ugao gola za izjednačenje rezultata.

13.38 - Jovančić pravi faul na sredini terena kako bi sprečio novi kontranapad Zemuna i dobija prvi žuti karton na utakmici.

13.34 - Posle kornera sa leve strane gola Zemuna, Srđan Babić šalje glavom loptu malo kraj gola. Odmah potom, na drugoj strani, Filip Kukuličić u kontranapadu po desnoj strani, ali neprecizno šutura kraj gola Crvene zvezde.

13.22 - Embesilio pogađa stativu! Ostaje 1:0 za Zemun.

13.21 - Jedanaesterac za Crvenu zvezdu! Jovančić je oboren u šesnaestercu i sudija Jovanović svira penal za crveno-bele.

13.20 - Veliki pritisak Crvene zvezde. Od samog starta utakmice smenjuje se napad za napadom crveno-belih fudbalera, ali nema završnice u šesnaestercu Zemuna koji, posle vođstva, pokušavaju da smiri i uspori igru. 

13.10 - Gool! Zemun vodi sa 1:0. Fudbaleri Zemuna koriste drugi kontranapat na utakmici i golom Nikole Stojkovića prelaze u vođstvo od 1:0.

13.01 - Već u prvom minutu dve šanse za crveno-bele u šesnaestrcu Zemuna nagoveštavaju stil igre kojim će nastaviti utakmicu.

13.00 - Počela je utakmica Zemuna i Crvene zvezde. Prvi posed lopte imaju fudbaleri Crvene zvezde.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара