Deca migranti na fudbalskom terenu, turnir prijateljstva i sporta

U Vranju je održan "Turnir prijateljstva". Dečaci i devojčice iz Prihvatnih centara za smeštaj migranata igrali su fudbal sa polaznicima škole fudbala. Ekipe su bile mešovite, a deca migranti mogu da nastave da treniraju fudbal sa vršnjacima iz Vranja.

Neki imaju prethodno iskustvo, a neki su tek zakoračili u svet sporta. Mešoviti su i timovi, igraju i devojčice i dečaci, mlađi i stariji, po grupama. Bilo je golova, pamte ih oni koji su zatresli mrežu.

"Mi smo pobedili ali ne znam koji je rezultat, , ja sam do jedan gol i ostalo moja dva druga", kaže Andrija iz Vranja.

Marti iz Avganistana kaže da mu je bilo dobro i da je prvi put sam došao ovde‚

"Dobro su odigrali pasove, dobro su igrali, dodavali su se", kaže Novak iz Vranja‚

U publici najverniji navijači, roditelji, sestre, prijatelji. Imaju svoje favorite, navijaju za fer igru i druženje.

"Moj brat igra fudbal, nije u pitanju rezultat, ko je pobedio, a ko izgubio, reč je o deci, oni su srećni i dobra je motivacija za njih", kaže Sanja iz Avganistana.

Dejan iz Vranja kaže da im je lepo i da njegoiva ćerka trenira tri i po godine.

Migranti u Prihvatnim centrima ostaju duže, i u prethodnom periodu za njih su organizovani sportski susreti, za mlađe i starije. Sve te manifestacije nailaze na dobar odziv.

"Fudbal treba da spaja i sport treba da spaja tako da smo ih jako lepo prihvatili", kaže Joca Ristić, koordinator škole fudbala Prestiž.

Cilj "Turnira prijateljstva" je unapređenje kulturne i društvene aktivnosti između migranata i lokalnog stanovništva, realizovan je u okviru podrške Evropske unije upravljanju migracijama u Srbiji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво