Nastavak razgovora o uređenju medijske sfere

Rad na izmeni i dopuni Pravilnika o sufinansiranju projekata u oblasti javnog informisanja, u okviru postojećih zakonskih rešenja, počeće u oktobru, rečeno je na trećem sastanku predstavnika Koordinacione grupe Vlade Srbije za saradnju sa medijima i Tima za dijalog medijskih udruženja.

Sva medijska i novinarska udruženja pozvana su da dostave predloge za izmenu, kako bi se zajednički došlo do najboljih rešenja, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima. 

Na sastanku su članovi Tima za dijalog, koji čine predstavnici devet medijskih i novinarskih udruženja, izložili nekoliko predloga i moguća rešenja za izmenu Pravilnika.

Na trećem sastanku Koordinacione grupe i Tima za dijalog, koji je održan u Vladi Srbije, razgovaralo se i o delu zahteva koji su predstavnici medijskih i novinarskih udruženja izložili na prethodnom sastanku, kao i o prioritetnim pitanjima na kojima treba da se radi u narednom periodu.

Na sastanku se razgovaralo i o završetku procesa privatizacije medija, radu radne grupe koja se bavi pitanjima bezbednosti novinara, izmenama Pravilnika kojim se reguliše dokumentacija koja se dostavlja Registru medija, a koja se odnosi na prikazivanje podataka za projektno sufinansiranje, kao i o brojnim drugim medijskim temama.

Predloženo je da se na narednim sastancima pozivaju predstavnici drugih institucija, koji mogu da daju konkretne informacije o pitanjima o kojima će se razgovarati.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici OEBS, Delegacije Evropske unije u Srbiji i Fondacije Konrad Adenauer, koji su istakli da će nastaviti da pružaju ekspertsku pomoć i podršku dijalogu, navodi se u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво