Sami napravili igralište - za reflektor im treba pomoć odraslih

Mladi iz sremskog sela Platičeva između dve ulice napravili su svoje igralište. Da bi prikupili novac za uređenje i opremanje terena tokom raspusta radili su na njivi.

Različitog uzrasta, a iste volje, sa željom da im igralište bude što lepše, uzeli su ruke  lopate i grabulje i dali se na posao. Složno rade, i raduju se svakom novom druženju.

"Okupimo ekipu i počnemo da radimo", kaže jedan dečak, "kad zavšimo radove, obično zaigramo fudbal, košarku."

Tu gde je bila njiva - napravili su igralište. Golove su dobili, a mrežu za njih kupili od novca koji su zaradili sakupljajući suncokret po njivama.

Za nedelju dana sakupili su petsto kilograma suncokreta: "Išli smo ujutru od sedam do dvanaest, i uveče od sedam do devet."

Poslove su podelili, a od kuće je svako nešto doneo. Novo igralište, zavolela su i deca iz susednih ulica.

Radili su koliko ko može, prikupljali pare za igralište, grabuljali. Skromnim sredstvima, uz pomoć roditelja i komšija, za manje od mesec dana, uređena je i ograđena parcela koju su dobili od mesne zajednice.

"Njima ništa nije teško", ističe Antun Vuković, "oni dolaze subotom ujutru u šest da me bude da počnemo da radimo nešto."

"Mi smo koš nameštali neko veče do pola deset", kaže Marina Hodak, "pod telefonima smo betonirali, mešalica radila, vaservagom izvlačili pravac, ali je u pola deset koš bio namešten."

Želja dece iz Platičeva je da im Opština pomogne da na njihovom igralištu zasijaju reflektori i da pre zime kupe travu za fudbalski teren.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво