Biciklom od Kikinde do Banatskog Velikog Sela

U Kikindi je i ove godine, povodom "Evropske nedelje mobilnosti", organizovana biciklistička tura do Banatskog Velikog Sela i jezera Laguna.

Anđelki Jovanović iz Kikinde 78. godina nije prepreka da svakodnevno vozi bicikl na dužim relacijama. Jedna je od redovnih učesnica biciklističkih tura koje se organizuju u ovom delu Banata:

"Pet kilometara sam vozoila dovde. I uživam, volim zdrav život i zato sam se prijavila da dođem."

Mladima koji su vozili bicikl u okviru akcije "Evropska nedelja mobilnosti" u Kikindi ukazano je na bezbednost u saobraćaju, uz obavezno korišćenje svetloodbojnih prsluka tokom vožnje.

"Prvi put sam čuo ove godine za ovo što se dešava i bio sam zainteresovan", kaže Filip Babić, "svidelo mi se. Volim da se bavim sportom."

Među stotinu biciklista, najviše ih je bilo iz Osnovne škole "Đura Jakšić".

"Mi smo i prethodnih godina učestvovali u ovakvim akcijama", ističe nastavnica Višnja Ibrajter, "ove godine smo to podigli na jedan viši nivo, pa smo doveli više od četrdeset učenika."

Tokom vožnje biciklom na deonici od dvadeset kilometara, poput ove od Kikinde do Banatskog Velikog Sela, mogući su i tehnički problemi, zato je u karavanu i majstor Dragan Karanović, koji zna šta se najčešće kvari na biciklu.

Evropska nedelja mobilnosti organizuje se u Kikindi petu godinu zaredom.

"Cilj ove biciklističke vožnje je da se provede jedan malo drugačiji dan", ističe Miroslava Krnić, iz Gradske uprave Kikinda, "u prirodi, prvenstveno u druženju, promociji sporta i zdravog života." 

Bicikl je sve češće u planovima prekogranične saradnje sa Rumunijom. Staza do Temišvara uz reku Begej, staza između Kikinde i graničnog prelaza Nakovo i prvi regionalni centar za razvoj Cikloturizma u Srpskoj Crnji stvaraju uslove da se ravnicom češće vozi bicikl sa obe strane granice.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво