Zajednička sednica vlada Republike i Pokrajine 19. septembra

Premijerka Srbije Ana Brnabić je za 19. septembar najavila zajedničku sednicu Vlada Republike Srbije i AP Vojvodine u Novom Sadu.

Premijerka je istakla da je zajednička sednica jedan od pokazatelja da dva nivoa vlasti izuzetno dobro sarađuju i da je kao rezultat toga pokrenuto mnogo zajedničkih projekata.

"Dovodimo investitore, stopa nezaposlenosti, na primer u Inđiji, manja je od pet odsto, gradimo zajedno Naučno-tehnološki park u Novom Sadu, pomažemo Institut Biosense koji će biti evropski centar za digitalizaciju u poljoprivredi, rekonstruisaćemo Klinički centar Vojvodine i još mnogo toga je pred nama, a o čemu ćemo se zajedno dogovarati u Novom Sadu", naglasila je Ana Brnabić.

I za predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića nema sumnje u zajednički pravac kojim poslednjih godina idu svi predstavnici vlasti u Srbiji.

"Kada već govorimo o projektima, pre dve godine nismo imali niti jednu kompletiranu dokumentaciju za rekonstrukciju zdravstvenih centara u Vojvodini, ali onda smo udružili snage i sada već uveliko radimo", kaže Mirović.

Sve to, saglasili su se Brnabićeva i Mirović, treba da obezbedi da bude manja migracija stanovništva iz malih sredina, poput Ade, u velike gradove, ali i da što manje ljudi poželi da napusti Srbiju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво