Podgorica razmišlja da li da prihvati migrante sa Sicilije

Nakon što je Italija kontaktirala Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore sa zahtevom da ta zemlja preuzme deo migranata sa broda "Đikoti", Podgorica još razmišlja da li da prihvati izbeglice sa Sicilije.

Iz crnogorske vlade su saopštili da je zvanični Rim, preko italijanske ambasade u Podgorici, Ministarstvu spoljnih poslova uputio zahtev za prihvatanje migranata, ali da stav o tom pitanju još uvek nije zauzet, prenose Vijesti.

"Crnogorske vlasti se još nisu odredile prema tom zahtevu i on je u proceduri", naveli su iz vladinog biroa za odnose sa javnošću.

Italija u svom zahtevu nije precizirala koliko bi migranata Crna Gora trebalo da prihvati.

Oko 140 migranata iskrcalo se na Siciliji nakon što su ih italijanske vlasti po direktivama zamenika premijera Italije i ministra unutrašnjih poslova Matea Salvinija danima držale zatvorene na brodu "Đikoti" ne dozvoljavajući im da izađu na italijansko tle.

Italijanski mediji preneli su da je nakon iskrcavanja migranata Albanija prihvatila da primi njih 20, a Irska do 25.

Crnogorski premijer Duško Marković je ranije, odgovarajući na pitanja poslanika, izjavio da Crna Gora neće biti prihvatilište za migrante u ime EU, navele su Vijesti.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара