Vučić prihvatio poziv da poseti Kazahstan

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa ambasadorom Kazahstana Nurbah Rustemovom koji mu je uručio zvanični poziv predsednika te zemlje da poseti Astanu.

Kako je saopštila Pres-služba predsednika, predsednik Vučić prihvatio je poziv svog kolege, Nursultana Nazarbajeva.

Kazahstanski predsednik u pismu ističe da se uspostavljeno partnerstvo i uzajamno korisna saradnja između dve zemlje aktivno razvijaju.

"Želeo bih posebno da istaknem sličnost stavova dveju zemalja o važnim pitanjima u međunarodnoj areni. Srbija se nalazi među zemljama koje daju aktivni doprinos učvršćivanju stabilnosti, mira i bezbednosti na svetskom nivou", naglašava se u pozivu.

Predsednik Vučić je, kako se navodi, izrazio zadovoljstvo što će ponovo imati priliku da poseti Astanu, jer se tokom ranijih poseta uverio u rezultate koje donosi plan modernizacije Kazahstana i upoznao sa mnogim projektima u tom gradu, koji mogu biti uzor i za gradove u Srbiji.

Vučić je istakao da je u poslednje tri godine značajno intenziviran politički dijalog Srbije i Kazahstana, što doprinosi boljem međusobnom razumevanju i jačanju saradnje u svim oblastima.

Ocenio je da su odnosi dveju zemalja dobri i bez otvorenih pitanja i zahvalio predsedniku Nazarbajevu i kazahstanskom državnom vrhu na zauzimanju principijelne pozicije prema pitanju Kosova i Metohije.

Ambasador Rustemov je naveo da je saradnja Srbije i Kazahstana napredovala u mnogim oblastima i da će, potpisivanjem nekoliko bilateralnih sporazuma tokom posete predsednika Vučića Kazahstanu, biti dat podsticaj njenom bržem razvoju, na dobrobit građana obeju zemalja.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво