Borković vodeći u TCR Evropa šampionatu

Petog trkačkog vikenda u TCR šampionatu, Dušan Borković je na prvoj trci u Holandiji zauzeo šesto mesto i sa novih osam bodova, a ukupno 119 prestigao dosadašnjeg vodećeg u generalnom plasmanu Mikela Askonu, koji je sada treći sa pet bodova zaostatka. Drugoplasirani je Nađ sa tri boda zaostatka.

Borković je u svom "Hyundai i30 N" sa brojem 62, prvi put u karijeri takmičio se na stazi u Asenu u Holandiji. U prvom delu kvalifikacija bio je šesti, čime je izborio pravo učešća u drugoj rundi. Zaradio je kaznu zbog vožnje van staze, pa mu je poništeno najbolje vreme i pripala mu je 11. pozicija, međutim zbog kazne sa prošle trka pomeren je još tri mesta pa je trebalo da startuje kao 14. Međutim nakon uložene žalbe, organizator je priznao grešku, pa je borković startovao kao 10, a nedeljnu trku će zbog inverzivnog poretka početi sa četvrte pozicije.

U izuzetno uzbudljivoj trci, iako je na startu zbog udarca od strane Kroesa izgubio dve pozicije, Borković je strpljivom vožnjom napredovao ka vrhu. U poslednjem krugu uspe je da pre prolaska kroz cilj pretekne Potija i tako dođe do šestog mesta u prvoj trci i vodeće pozicije u generalnom plasmanu.

Druga trka se vozi u nedelju u 11 sati, a Borković startuje sa četvrtog mesta, čime umnogome povećava izglede da učvrsti prvu poziciju u TCR Evropa šampionatu. Direktan prenos je na našem Drugom programu, strim je na RTS Planeti.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 03. јун 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије