Vlada Republike Srpske snizila cenu goriva

Nova cena goriva će biti od 2,11 do 2,29 konvertibilnih maraka u zavisnosti od regije, distributera i vrste goriva, odlučila je Vlada RS.

Ministar trgovine i turizma Predrag Gluharović je novinarima nakon sednice vlade rekao da je deo distributera obećao da će sniziti cene goriva za pet feninga.

Iniciraće, rekao je, zajednički sastanak sa ministrom spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirkom Šarovićem i ministrom trgovine FBiH Zlatanom Vujanovićem da bi razgovarali o rešenju pitanja koja se odnose na cenu goriva.

Distributeri u Republici Srpskoj razmotriće smanjenje marži koje sad iznose 22 feninga po litru.

Neki su se već odazvali pozivu, pa će cene goriva, zavisno od regije, biti od 2,11 do 2,29 KM", rekao je Gluhaković i naglasio da je gorivo u Srpskoj i dalje najjeftinije u regionu.

On je podsetio da je gorivo u Srpskoj najskuplje bilo 2012. godine kada je litar koštao 2,62 KM.

Gluhaković je istakao da u Republici Srpskoj nema monopola i istih cena goriva, jer svaki distributer sam odlučuje koliko će ih sniziti.

Najavio je da će od distributera iz FBiH tražiti da razmotre kupovinu goriva u Rafineriji nafte "Brod" da bi bilo jeftinije jer ga sada nabavljaju u inostranstvu, prenela je RTRS.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво