Grčki mediji: Poruka Zaeva i Dimitrova da su "na istoj liniji“

Fotografije iz Strumice, koje su makedonski premijer Zoran Zaev i ministar spoljnih poslova Nikola Dimitrov objavili na društvenim medijima, grčki mediji tumače kao poruku Skoplja Atini.

Među naslovima u onlajn izdanjima grčkih medija, makedonska agencija MIA ističe "Simbolična fotografija i poruka Zaeva i Dimitrova Atini: Na istoj liniji", "Zaev-Dimitrov: Na istoj liniji i na zajedničkom odmoru", "Zaev tvitovao o njegovim odnosima s Dimitrovim".

Zaev je, naime na Tviteru okačio fotografije sa Dimitrovim i njihovim suprugama, napisavši "na istoj liniji", koje je Dimitrov "retvitovao".

Dopisnik agencije MIA iz Atine javlja da onlajn izdanja grčkih medija pišu, kako o fotografijama, tako i o porukama koje su uputili Zaev i Dimitrov.

"Lično negiranje spekulacija da se ne slaže sa ministrom spoljnih poslova Nikolom Dimitrovim, makedonski premijer Zoran Zaev rekao je kroz poruku Atini", piše Iefimerida.

Portal Rider navodi da je "sve je u redu" poruka, koju je očigledno Zaev želeo da pošalje povodom njegovih odnosa sa Dimitrovim nakon mnogobrojnih komentara medija o tome da između njih postoji neslaganje zbog spora oko imena.

I Portparol makedonske vlade Mile Bošnjakovski izjavio je da u kabinetu Zorana Zaeva nema razdora.

"Premijer Zoran Zaev, ministar spoljnih poslova Nikole Dimitrov i cela struktura vlasti su na jednoj liniji, duboko uvereni u rešavanje problema i jačanje dostojanstva i identiteta građana", rekao je Bošnjakovski.

Ranije danas deo grčkih i makedonskih medija objavio da sporazum o imenu Makedonije Skoplja i Atine još nije potpisan zbog neslaganja u makedonskoj vladi o pitanju imena, odnosno sukoba sa Dimitrovim, koji je bio glavni pregovarač sa grčkim kolegom, Nikosom Kocijasom. 

Antonio Milošoski, bivši šef diplomatije u vladi Nikole Gruevskog, na svom Fejsbuk profilu napisao je da ne zna da li je Dimitrov na "istoj liniji" sa premijerom Zoranom Zaevim, kada je reč o novom imenu Makedonije, te dodao da je Dimitrov uveliko u komunikacijama sa sedište UN u Njujorku.

"Ne znam da li je politika Nikole Dimitrova "na istoj liniji" sa Zaevim kada je reč novom imenu Makedonije, ali diplomate iz Ujedinjenih nacija kažu da ministar ne vidi svoju perspektivu u Republici Makedoniju na duži rok, što će pokazati vreme", napisao je Milošoski na svom profilu.

Kako je preneo grčki list To Vima, ministar Dimitrov "igra igrice" i odgovoran je, kako tvrde, zbog toga što sporazum o imenu još nije potpisan.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара