Kako izgledaju izletišta nakon 1. maja

Dok je za jedne praznovanje u prirodi bila prilika da uživaju u njenim čarima, drugi su je uništavali. Manje propuste, poput ostavljanja smeća na izletištima rešavaju volonteri i komunalna policija.

Sve je zaprepastio snimak na kome se mladići zabavljaju tako što seku stabla na Košutnjaku.

I ove godine bilo je onih koji su zelene površine uništavali svojim vozilima i ložili na nedozvoljenim mestima. Ali i onih koji su brinuli o prirodi.

Izletnici navode da meće kupe za sobom i nose ga do prvog kontejnera.

"Ponašamo se tako što skupimo ambalažu, odložimo tamo gde treba, dolazila je komunalna policija, dala nam je kese, lakše je reciklirati, otpad nego proizvesti novi", navodi jedan od izletnika.

Iako su u toku dana radnici "Srbijašume" čistili i apelovali na posetioce na Avali da čuvaju prirodu, neki su bili manje spremni da poslušaju.

"Iz godine u godinu nije loše, bolja je situacija, međutim mlađi ostavljaju više smeća, dok starija populacija, oni to spakuju u kese i posle u kontejner. Većinom flaše, plastične ambalaže. Neko sluša, ali i ne slušaju, ali dobro tu smo mi da ih opominjemo i nadgledamo", navodi Branko Stojaković iz javnog preduzeće "Srbija šume".

Nadležni apeluju na izletnike koji i današnji dan provode u prirodi, da se prema njoj ponašaju odgovorno.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво