Amazonsko pleme linčovalo Kanađanina zbog ubistva nadrilekara

Pripadnici udaljenog amazonskog plemena Šipibo-Konibo linčovali su državljanina Kanade (41) koga su optužili da je ubio plemensku nadrilekarku (81), saopštio je državni tužilac Perua.

Nadrilekarka je pogođena u četvrtak u blizini svoje kuće u amazonskom regionu Ukajali, a pojedini meštani sela okrivili su za njenu smrt Kanađanina Pola Vudrofa, koji je živeo u tom regionu i za koga se veruje da se lečio kod ubijene žene, prenosi Rojters.

Policija je pronašla Vudrofovo telo zakopano nedaleko od sela, a nakon što je na društvenim mrežama objavljen video-snimak kako grupa ljudi muškarcu stavlja omču oko vrata i vuku ga.

Obdukcijom je utvrđeno da se radi o Vudrofu i da je umro od posledica davljenja.

Za sada niko nije uhapšen.

Tužioci istražuju nekoliko hipoteza u vezi sa ubistvom nadrilekarke i navode da je prerano imenovati osumnjičene u predmetu, a nije bilo nikakvih hapšenja u vezi sa smrću Vudrofa.

Kako se navodi, u većem delu peruanskih Anda i Amazonu nema puno policije, a seljani u dalekim predelima često sami kažnjavaju osumnjičene za zločine prema lokalnim običajima i bez uključivanja državne policije i tužilaštva.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво