Polemika Tadića i Orlića

Predsednik SDS-a Boris Tadić kaže da vlasti i u Beogradu i u Prištini nastavljaju svakog dana da izriču nove "pohvale ludosti" i da je reč o nastavku "patriotske predstave". Član Predsedništva SNS-a Vladimir Orlić ocenjuje da Tadić ne predstavlja nikog i da građanima nema šta da objašnjava.

Boris Tadić je kritikujući politiku Srbije u regionu rekao i da ostaje da se "zapitamo ima li uopšte kraja ludostima, koje su ponovo osvojile vlast na Zapadnom Balkanu, nakon devedesetih godina. 

"Podsećam da je Briselskim sporazumom ova vlast prihvatila pravni sistem nezavisnog Kosova na čitavoj teritoriji pokrajine, a da za to nismo dobili čak ni nevladinu organizaciju, odnosno ZSO. Jasno je da sve ove predstave i imaju za cilj da se prikrije ta istina", navodi predsednik SDS.

Kako je rekao spreman je da predsedniku Srbije Vučiću u TV duelu činjenicama i dokazima opovrgne svaku optužbu na svoj i na račun bivše vlasti, a na predsedniku Srbije je da li će to prihvatiti.

Orlić: Tadić ne predstavlja apsolutno nikog, osim sebe

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Vladimir Orlić ocenio je da Tadić ne predstavlja apsolutno nikog, osim sebe i da građanima Srbije nema šta da objašnjava, jer je njima odavno jasan i sve njegove fiksacije su odavno pročitali.

Reagujući na Tadićevo saopštenje naslovljeno sa "Pohvala ludosti ponovo vlada regionom", Orlić ističe da je prirodno pomisli da je, nekim čudom, Boris Tadić uspeo da ovlada čitavim Zapadnim Balkanom.

Međutim, kako navodi funkcioner SNS, utisak ume da prevari: zapravo se Tadić, "beznačajna politička figura i hodajući spomenik propasti Srbije, okučava u spisateljskim vodama" i sada se isključivo oglašava pisanim sastavima.

Orlić kaže da Tadiću narod u Srbiji ni danas nije zaboravio "zasluge" za priznanje tzv. nezavisnosti "Kosova", i da je dugačak spisak skandaloznih sporazuma sa kompanjonima u Prištini, izmeštanja pregovora iz UN i katastrofalnog gubljenja podrške mnogih zemalja, poklanjanja separatistima mišljenja Međunarodnog suda pravde, slabljenja države do tačke da jednostrano proglašenje nezavisnosti ne može da spreči diplomatskim putem, kukavičko bežanje u Rumuniju istom prilikom...

Funkcioner SNS ističe da je jedini duel koji Tadić zaslužuje ovih dana neki sa Vukom Jeremićem, njegovim omiljenim đakom i najposlušnijim izvršiocem iz mračnih vremena, duel na temu: Ko je od njih dvojice zaslužniji za pobrojane doprinose separatizmu na KiM?

Samo Jeremić bi mu bio ravnopravan sagovornik, i po "stručnosti" u poznavanju prava vojske da leti u sopstvenoj zemlji, i po "patriotizmu" iskazanom kroz nipodaštavanje ideje ZSO, kazao je Orlić.

Na kraju, i po političkoj relevantnosti i popularnosti. Nebitnijih od njih dvojice na političkoj sceni Srbije - nema. A svako zaslužuje protivnika "po meri", zaključio je Orlić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара