Nikolić o projektu izgradnje termoelektrana na gas

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i Kinom Tomislav Nikolić razgovarao je sa predstavnikom kineske kompanije CMEC Li Sućiangom o projektu izgradnje termoelektrana na gas u saradnji sa kompanijom CMEC.

Predstavnik kompanije CMEC Li Sućiang istakao je da je njihova kompanija veoma zainteresovana za projekat izgradnje termoelektrana na gas u gradovima u Srbiji koji su ugroženi zbog zagađivanja životne sredine.

"Kompanija CMEC će u narednim nedeljama detaljno pristupiti svim neophodnim analizama kako bi se definisali dalji koraci realizacije ovog projekta", naglasio je Li Sućiang.

Tomislav Nikolić istakao je da očekuje nakon izrade detaljne analize projekta da se napravi predlog koji će biti prezentovan Vladi Srbije kao i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

"Neophodno je da se sa projektom izgradnje termoeletrana na gas upozna i Državna komisija za reforme i razvoj Kine kako bi projekat dobio sveobuhvatnu podršku kineskih i srpskih zvaničnika", naglasio je Nikolić. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара