Mihajlović: Nastavićemo da ulažemo u niški aerodrom

Vlada Srbije i grad Niš nastaviće da ulažu u aerodrom "Konstantin Veliki" i ubuduće, jer on treba da bude alternativni aerodrom "Nikoli Tesli" kako za postojeće, tako i za nove rute u budućnosti, izjavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Zorana Mihajlović se sastala sa gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem i direktorom aerodroma "Konstantin Veliki" Vladicom Đurđanovićem.

Ministarka je nakon sastanka navela da su država i grad Niš, kao vlasnik aerodroma, učinili mnogo u prethodnih nekoliko godina da se niški aerodrom razvija i da danas može da se pohvali sa više od 320.000 putnika.

Mihajlovićeva je istakla da je za srpsko vazduhoplovstvo važan nastavak ulaganja u niški aerodrom.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović rekao je da aerodrom "Konstantin Veliki" treba da bude u punom kapacitetu alterantivni aerodrom "Nikoli Tesli" i da je to danas dogovoreno.

Dobit Aerodroma "Nikola Tesla" 3,26 milijardi dinara

U prošloj godini Aerodrom "Nikola Tesla" ostvario je bruto dobit od 3,26 milijardi dinara, što je za 74,93 miliona dinara više nego godinu ranije, izjavila je ministarka Mihajlović.

Prema njenim rečima, ovi podaci govore u prilog budućem razvoju i investiranju u Aerodrom "Nikola Tesla".

"Ono što je, takođe, važno jeste da Srbija iskoristi svoj tranzitni položaj, čime će ovaj aerodrom i u budućnosti beležiti još bolje rezultate", izjavila je Mihajlovićeva.

Podsetila je da su prošle godine kroz Aerodrom "Nikola Tesla" prošla 5,34 miliona putnika, što je povećanje od devet odsto u odnosu na godinu ranije.

Dodaje i da je prevoz robe i pošte u 2017. bio veći za oko 40 odsto u odnosu na 2016. godinu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара